Историята на италианска красавица, оцеляла по чудо след две трагедии
Историята на италианска красавица, оцеляла по чудо след две трагедии / БГНЕС, архив

Италианска студентка е оцеляла по чудо от две трагедии, белязали в последните години Италия - земетресението в района на Аматриче и крушението на лайнера Коста Конкордия, предаде Франс прес.

Двадесет годишната студентка по педагогика и участничка в конкурси за красота Никол ди Марио е била в село Борбоне на 18 километра от Аматриче, за да присъства на погребението на баба си Доменика. Къщата, в която се намирало семейството й, рухнала по време на земетресението, но всички оцелели и прекарали нощта на близко футболно игрище.

Жертвите на земетресението в Италия се увеличават

През януари 2012 г. красавицата била на борда на лайнера Коста Конкордия, който претърпя крушение край остров Джилио в Тоскана и загинаха 32 души. Тя се оказала блокирана в каютата си. Едва успяла да се измъкне оттам и се оказало, че трябва да чака на опашка за получи спасителна жилетка. После успяла да скочи в последната спасителна лодка.

Случилото се на Коста Конкордия беше драматично и ужасяващо, но онова, което не случи в нощта на земетресението, породи чувството на още по-голямо безсилие, разказва момичето.

„Коста Конкордия" приключи последното си пътуване

Въпреки преживения ужас в района на Аматриче, Никол участва във финала на конкурса за красота Мис Умбрия в Централна Италия.

Жертвите на земетресението са вече 268, припомня Франс прес.

Източник: БТА