Планинско „Осогово ще определи годишните шампиони в България
Планинско „Осогово ще определи годишните шампиони в България / netinfo

Последният кръг от Шампионата по планинско изкачване на България е този уикенд в Кюстендил. 37 участници ще мерят сили на 5- километровото трасе от село Богослов към "Студен кладенец". Директор на събитието е автомобилния състезател Диана Стоянова.
Публиката ще се наслади и на най-добрите дрифт пилоти от България, а именно Александър Язов, Максим Попов, Ангел Харизанов, Стефан Зашев и Стефан Цанков, като форлайфер в състезанието ще бъде Ива Русинова.
Планинско „Осогово" ще определи годишните шампиони и борбата във всички класове ще бъде изключително оспорвана. На старт ще застанат Любен Каменов, Христо Манолов, Любомир Мечков, Ивелин Чапанов, Даниел Живков и Йордан Тодоров, които ще направят страхотна битка за челно класиране. Надпреварата се организира от Спортен клуб ДИАМО, Община Кюстендил, Българска федерация по автомобилен спорт и партньори.
„ Интересът към състезанието е много голям както от пилоти, така и от фенове, които искат да наблюдават битката край с. Богослов. Това ме радва и мотивира да се справим максимално добре с организацията. Както винаги имаше запитвания и от Гърция, но нашият старт съвпадна с кръг от техния шампионат, иначе участниците със сигурност щяха да надхвърлят 45. Нещо, което е различно от други години е, че между маншовете сме подготвили дрифт шоу от най-добрите в този бранш. Надявам се да се получи добро състезание и всички да бъдем удовлетворени, все пак е последният кръг от шампионата на България"
Програма за планинско „ОСОГОВО" 2016:
СЪБОТА:
Административен и технически преглед: 27 август 2016 от 08:30 ч. до 12:00 ч. - пл. Велбъжд, гр. Кюстендил
Официално откриване на състезанието: 27 август 2016 - 12:30 ч. пл. Велбъжд, гр. Кюстендил
Спира се движението по трасето! - 13:30 ч.
Брифинг: пл. Велбъжд, гр. Кюстендил - 13:00 ч.
Начало на официалната тренировка: 14:30 ч. - 3 манша
НЕДЕЛЯ:
Спира се движението по трасето! - 10:00 ч.
Старт на състезанието: 28 август 2016, 11:00 ч. - 2 манша
Награждаване: 28 август 2016 - 14:00 ч., място: на финала