Внесоха обвинителен акт срещу шофьора, счупил стъкло на автобус
Внесоха обвинителен акт срещу шофьора, счупил стъкло на автобус / Dariknews.bg, архив

След двуседмично разследване Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Венцислав В., на 42 г., за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи неуважение към обществото – престъпление по чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от прокуратурата.

На 12 август 2016 г. свидетелят Т.Г., който бил водач на автобус по градска линия №27 в гр. Пловдив, извършвал последен курс и се движел по бул. „Македония“ в посока Бетонния мост в гр. Пловдив. По същото време обв. Венцислав В. управлявал лек автомобил, марка БМВ по ул. „Скопие“ в гр. Пловдив. Той извършил маневра „завой надясно“ по бул. „Македония“ в посока към Бетонния мост, при която не пропуснал управлявания от свидетеля Т.Г. автобус, който се движил по път с предимство.

Обв. Венцислав В. навлязъл в платното на бул. „Македония“ непосредствено преди автобуса. Свидетелят Т.Г. присветнал с късите и дългите светлини, за да може водачът на лекия автомобил да го забележи и да избегне настъпване на пътно-транспортно произшествие.

След като извършил маневрата, обв. Венцислав В. натиснал рязко спирачките, спрял и слязъл от автомобила си. Той отишъл от външната страна на прозореца на шофьора на автобуса и започнал да го псува и заплашил със саморазправа, в отговор на отправените от Т.Г. забележка, че с извършените от него действия може да предизвика пътен инцидент. Обв. Венцислав В. го наплюл. Водачът на автобуса казал на обвиняемия да се отдалечи, на което Венцислав В. отговорил: „Излез или да влезна аз“. Водачът отказал да му отвори вратата на автобуса. Тогава обв. Венцислав В. ударил с дясната си ръка стъклото на предната пасажерска врата, при което то се счупило.

Водачът на автобуса се уплашил и взел малка метална тръба, която служила за премахване на конденза от автобуса, и я размахал с цел обв. Венцислав В. да се отдалечи и да си тръгне, което не се случило и бил подаден сигнал в полицията.

Инцидентът е станал пред свидетели, които останали изключително възмутени от непристойното поведение и действия на обвиняемия.