Следващата седмица става ясно ще има ли нови избори в Гецово
Следващата седмица става ясно ще има ли нови избори в Гецово / netinfo

Все още не е повдигнато обвинение срещу кмета на Гецово Пламен Пантилеев за управление на автомобил в нетрезво състояние, вероятно това ще стане през следващата седмица. Това съобщи за Дарик-Разград районният прокурор на Разград Любомир Георгиев.

Пантилеев е засечен да кара „Ситроен Берлинго“ с 1,57 промила алкохол в издишания въздух в 14,00 ч. на 23 август в Разград. В полицейския бюлетин обаче бе вписан като „П.П., на 34 години, от Разград“. Задържан е за 24 часа. Взета му е кръвна проба, но още не са излезли резултатите от нея. След обявяване на резултатите от химическата и съдебно-медицинската експертиза ще бъде повдигнато обвинение и до края на следващата седмица делото ще е приключило.

Ако кръвната проба потвърди данните от дрегера, Пантилеев ще получи условна присъда. Според Наказателния кодекс който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода от една до три години и с глоба от двеста до хиляда лева. След такава съдебна санкция пък прокуратурата уведомява Общинската избирателна комисия за наложена санкция. Според Изборния кодекс местен управник с влязла в сила присъда лишаване от свобода за умишлено престъпление се отстранява от длъжност и се провеждат нови избори.

Пламен Пантилеев е втори мандат кмет на Гецово от квотата на ГЕРБ. Преди това бе служител в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, известен е още и като футболен съдия в  областната група.