Румен Радев с критики към управляващите
Румен Радев с критики към управляващите / БГНЕС, архив

Кандидатът на БСП за президент ген. Румен Радев се срещна с военно-патриотични съюзи и организации в читалище "Младост" в София.

Срещата беше следена с изключителен интерес, защото беше първата в която Радев говори вече в качеството си на кандидат-президент, излъчен от БСП.

Румен Радев притеснен от раздора между БСП и АБВ

Той даде оценка на настоящата обстановка в страната. Според него България в момента изживява преломен критичен етап, защото е застрашена от растящото напрежение от продължаващата дестабилизация на ЕС и миграционната криза.

По отношение на ситуацията вътре в страната, според Радев, бедността расте, здравеопазването и образованието западат, голяма част от обществото - конкретно визирайки пенсионерите, мизерства заради ниските ниските доходи. В същото време младите бягали, търсейки прехрана.

Като особено наболял проблем Радев посочи растящата битова престъпност, която карала всеки един човек в страната да се чувства застрашен.

АБВ няма да подкрепи кандидат за президент на БСП, ще има своя алтернатива

След това той премина към критики към управлението, което по думите му било в криза. „Има ясна липса на дългосрочна визия за управлението на страната, както и воля за справяне с проблемите", смята кандидатът за президент на левицата.

Критики той изказа и по отношение на външната политика - според него липсвала достойна такава.

По думите му кандидатурата му срещнала силен отпор от политиците.

В думите му се усети и завой към Русия. Според него сме лоялни и пълноправни членове на НАТО, но България не е трябвало да „козирува" така за санкциите към Русия.