Промени в организацията на движение във връзка с предстоящото честване на 139 години от  Шипченската епопея
Промени в организацията на движение във връзка с предстоящото честване на 139 години от Шипченската епопея / Dariknews.bg, архив

На 26 август 2016 г., в централната част на Габрово, от 18 до около 19 часа, по време на литийното шествие, организирано от НД „Традиция" по повод 139 години от Шипченската епопея, са възможни временни затруднения на движението по маршрута: Баев мост - пл. Възраждане - ул. Скобелевска - пл. Игото - мост „Игото" - ул. Радецка до храм „Успение Богородично". От полицията призовават всички водачи на МПС и пешеходци да спазват стриктно даваните от униформените служители указания.

На 27 август /събота/, за времето от 10.00 ч. до приключване на националното честване на връх Шипка, ще бъде преустановено движението на транзитно преминаващите МПС по пътя Габрово - Шипка - Казанлък в двете посоки. Трафикът ще бъде пренасочен през Прохода на Републиката, като за товарните автомобили ограничението ще важи от 07.00 ч.
През прохода Шипка ще се пропускат само автобуси и леки автомобили с гости и посетители на тържествата, както и междуградски автобусен транспорт.
В централната част на Габрово - по ул. Скобелевска и пл. Възраждане, по време на потегляне на автобусите за организиран превоз на посетители на вр. Шипка, са възможни частични ограничения и затруднения на движението.