В Дряновец поискаха от ГЕРБ ремонт на ул. „9 септември“ и дневен център за възрастни
В Дряновец поискаха от ГЕРБ ремонт на ул. „9 септември“ и дневен център за възрастни / ГЕРБ-Разград

Изнесена приемна проведоха в Дряновец общинските съветници от ГЕРБ-Разград Наско Анастасов,  Светослав Банков и Гюлвер Хасан – съобщават от пресцентъра на политическата сила. Целта на подобни приемни е съветниците да чуят проблемите на всеки, който няма възможност да пътува до областния център. „Нашата мисия е да сме в помощ на всеки един жител на общината, без значение от неговия етнос, партийна принадлежност и социално положение!” – изтъкна Наско Анастасов и предварително уговори втора такава приемна и през месец септември, за да имат време да се запознаят с административната страна на всеки един представен на вниманието им проблем.

Като най-належащ жителите на Дряновец, посетили приемната, са изтъкнали проблема с местната инфраструктура. Огромни и тежки камиони преминават денонощно през разбития главен път, минаващ през центъра на Дряновец. От дупките, в които попадат гумите им, се разнасят силни, дразнещи шумове и вибрации, в следствие на които повечето къщи са с напукани външни стени, нарушава се и сънят на хората Те са помолили за забрана на преминаването на тези тежкотоварни автомобили поне нощем, или ограничаване на скоростта. Абсолютно наложително е преасфалтиране на участъка – категорични са хората от Дряновец.

Съветниците са обяснили, че средствата в общинския бюджет са ограничени и се търсят начини за решаване на непредвидени в бюджета пера през европейски програми. Като друг проблем, свързан с инфраструктурата хората от „Дряновец“ посочили  набелязаната за ремонт улица „9-ти септември”, включена в плана за изразходване на изтегления от община Разград кредит в размер на 7 милиона лева за рехабилитация на уличната мрежа на територията на общината и за подобряване на състоянието на общинския сграден фонд. Заложените средства са свършили предсрочно и улицата е оставена разкопана и недовършена. Съветниците са се ангажирали с проверка на конкретния казус.

Жителите на Дряновец настояли още за създаване на дневен център за възрастни, в който да се осигурят храна и грижи за социално слаби, болни и самотни пенсионери, както и за ремонтиране на съществуващия пенсионерски клуб, в който през зимата се събират всеки ден, а през останалото време – два пъти седмично.

Поставени са били и въпроси относно липсата на работници, които да се грижат за зелените площи в селото, както и опасенията, че настоящият превозвач на линията Дряновец – Разград ще се откаже скоро от поетия ангажимент и селото ще остане без автобусна линия.

Всеки поставен въпрос е записан от съветниците от ГЕРБ, които поели ангажимент да се запознаят детайлно и да отнесат въпросите до ресорните отдели и институции.