За по-малко от 16 часа бяха подменени кранове с внушителни размери в София
За по-малко от 16 часа бяха подменени кранове с внушителни размери в София / netinfo

"Софийска вода" АД подмени кранове по довеждащи водопроводи в южната част на столицата.

Огромните чугунени съоръжения от 70-те години управляваха подаването на вода в обширни части на София, с население от десетки хиляди жители. Подмяната на три крана с различни диаметри ( Ф800,500,200) на водопровод Ф1500 ще улесни работата на екипите, които поддържат мрежата и ще позволи по-бърза реакция при възникване на аварийни ситуации. С това се цели и намаляване на неудобството за клиентите на дружеството. Монтираните нови клапи гарантират надеждната експлоатация за 50 години.

Извършените монтажни дейности на дълбочина от 4 до 8 метра преминаха при строга организация и контрол от страна на инженерни екипи от „Софийска вода" АД. В тях участваха 31 души, което позволи приключване на работата на двата обекта в предварително определения срок.

Сложният монтаж на крановете наложи спиране на водата в няколко квартала. Клиентите на „Софийска вода" АД бяха уведомени своевременно с над 10 000 имейла, чрез есемеси, публикации в електронни и печатни медии (телевизия, радио, електронни информационни издания и вестник), както и със съобщения на обществени места.

За помалко от 16 часа бяха подменени кранове с внушителни размери в София
netinfo