Община В. Търново проверява за незаконни скоби за паркоместа
Община В. Търново проверява за незаконни скоби за паркоместа / netinfo

Община Велико Търново стартира проверки за незаконни скоби за паркоместа, съобщи кметът Даниел Панов по време на редовното заседание на местния парламент днес. Общинските съветници от Реформаторския блок поставиха питане дали са санкционирани подобни нарушители.

Местният парламентарист Пламен Петров припомни, че са били засечени нарушения на бул. „България“  и попита какви действия са предприети в тази посока. От отговора на кмета стана ясно, че са били издадени  предписания на управителите на жилищните сгради, като след неизпълнение е пристъпено към принудително премахване на съоръженията.

„Премахването става от служители на предприятие „Паркинги и гаражи”, съвместно с полицията. Поради липсата на доказателства и недоказуемост за авторство на деянието не е съставен акт. Сега се извършват допълнителни проверки от общинската администрация, връчват се предписания и ако не се изпълнят, се премахват принудително поставените заграждения”, посочи Даниел Панов.

 

Лицата, извършили подобно нарушение, са застрашени от глоба от 150 лв. За демонтаж на пътен знак или указателна табела глобата е от 100 лв. до  500 лв. През настоящата 2016 г. са констатирани две подобни нарушения.