Гореща латино фиеста ще завладее В. Търново
Гореща латино фиеста ще завладее В. Търново / netinfo

Уроци по латино танци за начинаещи ще бъдат организирани в рамките на четвъртото издание на фестивала „Un beso fiesta”, който ще се състои от 8 до 11 септември на открита сцена до паметника „Асеневци” във Велико Търново, съобщи БТА. Всяка фестивална вечер ще бъде с различна тематика и с различни ритми, характерни за латино танците, съобщиха организаторите от клуб „Un beso”.

Според Дарина Георгиева, която е треньор по салса първата вечер ще е за романтичните танци бачата и кизомба, втората е озаглавена „ зумба парти”, в която ще бъдат включени меренге и кудуро стъпки. На 10 септември участниците във фиестата ще танцуват всички стилове салса, мамбо и пачанга.

Последният ден ще започне сутринта от 10.00 часа с програмата”Неделно събуждане”, която предвижда тренировки за деца в различните латино танци, йога и капоейра. Във Велико Търново има голямо и сплотено салса общество, затова и фестивалите се радват на голяма популярност, обобщи Ваня Пецурова от клуб „UN BESO”.

Всички уроци за начинаещи започват от 20.30 часа, а всички прояви в рамките на фестивала са безплатни и са подарък за великотърновци, отбелязаха организаторите.