Текущите ремонти по улиците на община Сливен са изпълняват качествено
Текущите ремонти по улиците на община Сливен са изпълняват качествено / община Сливен

Текущите ремонти по уличната мрежа в населените места в община Сливен са изпълнени по график и качествено. Това съобщи заместник-кметът на община Сливен Стефан Кондузов, който инспектира асфалтовото покритие на улиците в селата Глушник и Тополчане.

През април 2016 година община Сливен проведе обществена поръчка за текущ ремонт на уличната мрежа в града и в селата. Общата стойност на поръчката не надвишава сумата от 316 800 лв. - за града - 170 000 лв и за населените места на територията на общината - 146 800 лева.

Текущите ремонти по улиците на община Сливен са изпълняват качествено
netinfo


Общината е възложила и разпоредила през летните месеци да се изпълнят неотложни ремонтно-възстановителни работи, предимно асфалтово изкърпване /машинно и ръчно/ на дълбоки и опасни за движението разрушения по участъци от основни за населените места улици - единични дупки, обрушени ръбове и частични пропадания, както и видими пукнатини по уличното платно. Направеното и съгласувано с ресорни комисии към Общинския съвет - Сливен разпределение обхвана изпълнението на ремонт на улици в Глушник, Блатец, Крушаре, Тополчане, Гавраилово, Мечкарево и Панаретовци.

В Гавраилово бяха изкърпени до 570 кв.м. настилка и възстановени за нормално движение 6 улици, в Блатец до 540 кв.м. настилка по 4 транспортно натоварени улици, в Крушаре - близо 1900 кв.м. улична настилка е изравнена и пригодена за транспортно движение, в Глушник, Панаретовци и Мечкарево е възстановено асфалтово покритие по 2 главни и някой второстепенни улици, в Тополчане са изкърпени до 990 м. кв. по участъци от две събирателни и важни за транспортно обслужване на населеното място улици.