Мелничка за черен пипер осигурява спокойни семейни вечери на масата
Мелничка за черен пипер осигурява спокойни семейни вечери на масата / ThinkStock/Getty Images

Фирма за сосове за макарони разработи мелничка за черен пипер, която от една страна стрива подправката, а от друга деактивира домашния безжичен рутер, така че никой да не може да ползва технологии на семейната маса, съобщава сайтът Ей Би Си нюз.

Компанията направила проучване сред австралийските домакинства и установила, че 63 процента от семейните скандали в Австралия ставали заради използването на таблети, лаптопи и смартфони на фамилната трапеза.

Не оставяйте телефона си в спалнята нощем

Тридесет и осем на сто от интервюираните чистосърдечно си признали, че нищо на света не може да ги спре да ползват технологиите, дори и на семейната софра.

Това подтикнало фирмата да поръча джаджа-убиец на безжична връзка, под формата на кухненски прибор. Така се появила мелничката за черен пипер Pepper Hacker. Тя действа като истински хакер, лишавайки от всякакъв интернет сътрапезниците, така че да се възцари мир по време на обедите и вечерите на децата с родителското тяло.

Facebook виновен за 1/3 от разводите

Артикулът е способен да блокира едновременно до четири устройства и презареждащата му се батерия може да издържи до шест семейни сбирки около масата. Засегнатите от мелничката мобилни устройства изписват на екрана си "Време е за семейна вечеря и интернет не е поканен на трапезата!" "Заглушаването" трае 30 минути.

Източник: БТА