Кметът Мирослав Семов гостува на побратимената македонска община Радовиш
Кметът Мирослав Семов гостува на побратимената македонска община Радовиш / Община Дряново

По покана на кмета на община Радовиш Сашко Николов, инж. Мирослав Семов бе гост на традиционния празник, посветен на покровителя на града Св. Спас Радовишки.

На официален прием в кабинета на кмета, градоначалниците заявиха взаимно желание за продължаване на сътрудничеството между двете общини. По време на двудневната визита те обсъдиха нормативи и практики, касаещи местното самоуправление в Дряново и Радовиш, възможностите за културен обмен, както и отношенията в сферата на туризма и  социалните дейности.

Празникът, провеждащ се за девета поредна година бе отбелязан с вечерна Архиерейска служба в храма "Света Троица", отслужена от митрополит Иларион, в чест на свещеници от Брегалничката епархия. Мероприятието продължи с голямо литийно шествие от храма "Света Троица" до параклиса, посветен на "Св. мч. Спас Радовишки", на градския площад в гр. Радовиш, където се проведе молебен.

Вечерта, в двора на храм "Света Троица" до изнесената икона на Светия мъченик се проведе и концерт с изпълнения на църковните хорове от Радовиш, където инж. Мирослав Семов бе официален гост.

Празничната програма в Радовиш беше богата и на културни мероприятия, а кулминация на неделната вечер бе концерт на популярния македонски изпълнител Влатко Лозаностки - Лозано.