Прокуратура в Крумовград обвини 44-годишен за кражба на 1030 лв. от таксиметров шофьор
Прокуратура в Крумовград обвини 44-годишен за кражба на 1030 лв. от таксиметров шофьор / netinfo

Районна прокуратура-Крумовград внесе в съда обвинителен акт спрямо Павел Х., на 44 г., за кражба на 1030 лева от таксиметров шофьор. Кражбата представлява опасен рецидив, уточняват от прокуратурата.

На 21 юли 2016 г. обвиняемият Павел Х. наел такси от гр. Крумовград до с. Пелин. В колата пътували още две лица. Малко преди с. Пелин той успял, без никой да го забележи, да отвори чантата на шофьора, която била поставена през рамото му. Обвиняемият отнел от нея 1030 лева. Когато стигнали до с. Пелин, един от спътниците му платил 5 лева за курса и тримата слезли от автомобила. Водачът на таксиметровата кола разбрал за кражбата, когато се върнал в гр. Крумовград и качил друг клиент в таксито, след което подал сигнал  в полицията.

До момента Павел Х. е осъждан 16 пъти, като повечето от присъдите са за престъпления против собствеността. Освободен е от затвора през август 2015 г. след като изтърпял наказание “лишаване от свобода” за срок от 10 месеца за извършена кражба.

 

На 16 август 2016 г. Районна прокуратура-Крумовград е внесла обвинителен акт в Районен съд-Крумовград и делото е насрочено за разглеждане.