Голямата награда от конкурса за комикс и блицанимация отиде в Боливия
Голямата награда от конкурса за комикс и блицанимация отиде в Боливия / снимка:Областна администрация

Днес във фоайето на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се състоя официалната церемония по награждаване на отличените участници в Международния конкурс за комикс и блицанимация „Комикс и хаос“.

Конкурсът се организира от Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и се провежда за втора поредна година.

Официален гост на събитието беше Станимир Станчев-заместник областен управител на област Русе.

В приветственото си слово той изказа своята благодарност, че е част от тази уникална инициатива и изрази своята удовлетвореност, че конкурсът се превръща в традиция за Русе и Русенска област и дава възможност отново да сме креативни и иновативни.

Голямата награда на стойност 300 евро, беше присъдена на Хорхе Силес Тригосо и Оскар Салес Санхинес от Боливия за творбата „Апокалиптична трансформация“.

Беше връчена и поощрителна награда на стойност от 50 евро за блицанимацията „Баща“ на Амир Мохамед Нури Делуей от Иран.

Заместник областният управител имаше честта да обяви имената на  трима русенски творци, участници в конкурса,  които бяха наградени със сертификат: Стоян Стоянов – Комитски, Стефан Стефанов и Диян Бошняков.

Директорът на библиотеката Теодора Евтимова благодари на екипа, организирал Международния конкурс за  комикс и блицанимация,  както и на всички, подкрепящи този проект. В края на събитието тя съобщи и темата на форума през 2017 година, а тя е: „Жива факла“ – комикс или блицанимация по избрани откъси от романа на Стивън Кинг, по повод 70-годишнината на автора.