Бъдещите поколения в момента са изправени пред чувството на неудовлетвореност, защото им се налага да се подготвят за кариери, които дори не биха могли да съществуват днес. Експертите смятат, че 65% от децата в следващото поколение ще имат работни места, които не са дори още създадени.

Вижте кои са професиите на бъдещето

Оператор на дронове

Имайки предвид колко популярни стават тези летателни машини, в бъдеще ще бъдат навсякъде и ще се използват за всичко - от снимане на филми през доставки - до съдебни разследвания. А когато това стане, ще има и огромна нужда от хора, които да могат да управляват тези нови граждански въздухоплавателни апарати.

Вижте 10 професии, забранени за жените в Русия

Съветник по дигитални валути

Независимо дали харесвате биткойн или не, дигиталните валути са във възход, защото все повече хора не се доверяват на централните банки. За да има кой да управлява финансовия ви портфейл след някоя година, задължително ще се нуждаете от специалисти, комбиниращи компютърна сигурност и мениджмънт.

Как да намерите добра работа за много пари?

Дигитален ключар

Когато дигиталните ключалки станат стандарт, ще трябват хора, които да ни помагат, когато умният дом или кола се заключат. И тъй като никоя технология не е съвършена, техните услуги ще са ни доста ценни.

Младите избирали професията според престижа й

Хранителен инженер

С възхода на триизмерното принтиране се заговори за 3D принтирана храна, която ще може да се консумира. Диплома по инженерни науки и химия ще бъде доста полезна тук.

Вижте още от професиите на бъдещето във видеото.