БСП сне подкрепата си от кмета на Стражица, искат да си подаде оставката
БСП сне подкрепата си от кмета на Стражица, искат да си подаде оставката / netinfo

Областното ръководство на БСП сне подкрепата си от кмета на Стражица и настоява той да подаде оставката си. Като причина социалистите изтъкват конкретни действия, които Румен Павлов предприел през последните месеци.

Водещ се оказва фактът, че на 16 август кметът на Стражица освободил от поста заместник- кмет общинският лидер на червените Катя Петрова. По нейни думи тя  получила заповед за освобождаването си от длъжност без да са посочени конкретни мотиви. Петрова обясни пред медиите, че не се е срещала с Павлов и не е разговаряла с него за конкретния случай, тъй като по това време той бил в отпуска. Според областното ръководство на БСП действията на Румен Павлов не са морални, тъй като именно работата на Катя Петрова на местните избори била една от водещите причини  той да бъде избран за кмет на Стражица.

Румен Палов стана член на БСП през миналата година. През април обаче подал заявление за напускане на партията. „Мотивът, който посочи е, че е кмет на всички хора, а не на БСП“, поясни областният лидер на червените Валентин Ламбев. Социалистите обясниха, че месеци по- късно Павлов присъствал на събрание на партията, на което заявил, че остава лоялен на БСП.

Той  обаче с действията си се разграничил от червените. „По този начин той предаде доверието на членовете и симпатизантите на партията. Затова настояваме за неговата оставка. Останалите кметове и общинските съветници на БСП ще продължат да работят в интерес на гражданите“, коментира Валентин Ламбев.

Той поясни, че по закон Румен Павлов не е длъжен да посочва мотиви за освобождаването на заместник- кметовете. Червените не скриха, че до ушите са им стигнали слухове, че кметът на Стражица е преминал в редиците на ГЕРБ.

БСП сне доверието си и от кмета на Кесарево. Името на Ваня Иванова нашумя в медиите, след като момиче от селото се оплака, че била бита от нея в чатен басейн. "Разграничаваме се от тази скандална и хулиганска проява", категоричен бе Валентин Ламбев.