Гранд Про стартира с контролите преди Шампионска лига
Гранд Про стартира с контролите преди Шампионска лига / bfunion.bg

Шампионът на България по футзал "Гранд Про" вече изигра 2 контролни срещи в подготовката си за Шампионската лига по футзал през октомври. Възпитаниците на Димитър Пантев имаха за съперници в проверките си 2 румънски тима, само след 3 дни тренировки. Варненци срещнаха последователно в Галац "Дунарея" Кълъраш (2-2) и "Политехника" (2-3). Участие в тези контроли не взеха новите попълнения в тима. Те са завърналият се от Румъния Марко Костич и бразилецът Виктор Диего. С тяхното привличане селекцията в тима е приключена. В отбора планират още контролни срещи през септември, за да поддържат игрови ритъм, тъй като стартът на родното ни първенство по футзал е отложен за 4-и октомври.

"Гранд Про" ще бъде домакин в основния кръг от Шампионската лига в своята група 3. Мачовете ще се играят в зала "Конгресна" на ДКС във Варна на 12-и,13-и и 15-и  октомври. Останалите отбори в Група 3 са германският "Хамбург Пантерс", шведският "Гьотеборг" и латвийският "Никарс". В елитния кръг продължават първите 2 отбора от групата.

Преди 2 години "Гранд Про" стана първият български отбор по футзал, класирал се за елитния кръг в Лисабон. Целта пред отбора е да повторят това постижение.