Полша е в сърцето на Европа. Това е страна, разположена в низина и обградена от планински вериги на юг, и Балтийско море на север. Столицата Варшава е позната и като „града Феникс" заради вековете бурна история, през които градът неведнъж е бил събарян и издиган наново.

Голяма част от забележителностите са изграждани отново след разрушителната Втора световна война. Тези забележителности са от различни исторически периоди, което обуславя архитектурното и културно разнообразие.

Варшава се превръща в една от водещите културни дестинации на Източна Европа.

Какво трябва да знаете?

Двупосочен билет до полската столица струва около 600 лева за двама. За да ползвате хотел трябва да си приготвите 55-100 лева. За кафе ще ви трябват 3 лева, а цигарите струват 6. 80.

Полша въведе първа, най-ниска степен на опасност от терористична заплаха

Трябва да знаете обаче, че пушенето във Варшава е забранено на обществени места, както и в клубове, ресторанти и заведения, освен ако не са направени отделни помещения за пушачи. Ако не спазвате забраната ще бъдете глобени.

Ако решите да вечеряте в ресторант трябва да си приготвите около 45 лева за двама. Наливната бира струва 4 лева. Може да се нахраните и по-скромно за 9-20 лева.

Пресъхналата река Висла разкри съкровища от 17 век

В полската столица е забранено да пиете алкохол на обществени места като паркове, площади, улици и др. Изключение правят само градините на ресторантите и заведенията.

Ако решите да ползвате метро, билетчето е 1.50 лв, автобусът е също толкова, а за такси трябва да си приготвите по лев за километър.

Ако вие сте любители на културата, изкуството и историята, това е вашият град.