Пострадалият миньор в Мадан има надежда да запази зрението на едното си око
Пострадалият миньор в Мадан има надежда да запази зрението на едното си око / Дарик архив

Тежко пострадалият 32-годишен миньор в Мадан има шанс да запази зрението на едното си око, съобщиха от пресцентъра на Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив, където е настанен за лечение.

"Състоянието му е сериозно, като и двете очи са засегнати доста. Има надежда, че дясното око до известна степен може да бъде съхранено зрението, макар че едва ли това може да се случи на 100%", коментираха още от болницата.

Според медиците състоянието на лявото око е доста по-сериозно и предстоят още доста изследвания, включително и скенер, които да покажат дали има отлепване на ретината и наличие на чужди тела. "Предстоят още интервенции, които да му се направят по очите. Като цяло състоянието му е сериозно", добавиха още от пресцентъра на лечебното заведение.

Мъжът от Рудозем получил тежки травми на двете си очи и множество наранявания по тялото при инцидент, който се случи в понеделник около 19.00 ч. в рудник "Бориева", участък "Петровица" в Мадан.

32-годишният служител на "Горубсо" пострада докато  бурил. Все още се работи от компетентните органи по изясняване на обстоятелствата около случилото се. Той е женен с малко дете.