Михаела Крумова: Юридическата компетентност е от съществено значение за функциите на омбудсмана
Михаела Крумова: Юридическата компетентност е от съществено значение за функциите на омбудсмана / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Кандидатът или кандидатите за омбудсман на община Кюстендил могат да бъдат гласувани в Общински съвет на предстоящото на 31 август заседание, ако доклада на комисията по номинации бъде готов до 14 ч. днес и предаден на председателя на Общинския съвет.
"Няма да изразя личното си мнение от събеседването и дадените отговори от двамата кандидати, за да не влия на комисията. Кандидатите показаха познания с оглед самия институт, в по- малка или по- голяма степен. Показаха чисто професионалната си юридическа компетентност, която според е от съществено значение за по- ефективно осъществяване на функцията на обществения посредник. Той трябва да е в състояние на консултира гражданите. Той трябва да има нужната юридическа квалификация и опит", коментира председателят на ОС Михаела Крумова. Тя зададе 4 въпроса и към двамата кандидати за обществен посредник- Любомир Иванов и Васил Иванов.