Лудогорец направи 2:2 като гост на Виктория Пилзен, в реванша от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига и за втори път ще играе сред най-големите клубове в Европа. Разградският тим става първият български отбор, класирал се два пъти за груповата фаза на Шампионската лига.

Българският шампион пристигна в Чехия с аванс от два чисти гола от първата среща в София, и стигна до равенство 2:2 във втората среща, за да се класира с общото 4:2.

Треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев обеща, че второто участие на отбора в груповия етап на Шампионската лига ще е по-успешно и целта ще е третото място.

ОЩЕ за успеха на "Лудогорец" четете на Gong.bg

"Искам да поздравя футболистите, защото те проявиха характер през цялата кампания, която изиграхме", заяви наставникът. "Доказахме, че сме отбор на средноевропейско ниво и това е добре за българския футбол. Това е един мач, който трябва да се печели, тук футбол няма. Този турнир е по-силен от световното първенство. Това е невероятно голяма крачка за този клуб", каза още веднага след срещата Дерменджиев.

"Бъдете сигурни, че Лудогорец ще вземе точки. Няма да е отбор, който ще губи. Може да прескочи и някаква фаза, но нека видим кои ще са отборите като жребий. Може да влезем в първите три места и да продължим в Лига Европа", допълни треньорът.

"Лудогорец" ще научи своите именити съперници в четвъртък от 19.00 ч. Отборът ще бъде поставен в четвърта урна.

На практика вече са ясни урните, в които ще бъдат разпределени 32-ата отбора за предстоящото издание на Шампионската лига.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Четвърта урна и звездни отбори чакат Лудогорец

От кои 24 отбора ще бъдат избрани съперниците на българския представител в груповата фаза: Реал (Мадрид, Испания), Барселона (Испания), Лестър (Англия), Байерн (Мюнхен, Германия), Ювентус (Торино, Италия), Бенфика (Лисабон, Португалия), Пари Сен Жермен (Париж, Франция), ЦСКА (Москва, Русия), Атлетико (Мадрид, Испания), Борусия (Дортмунд, Германия), Арсенал (Лондон, Англия), Севиля (Испания), Порто” (Португалия), Наполи (Неапол, Италия), Байер (Леверкузен, Германия), Манчестър Сити (Англия), Базел (Швейцария), Тотнъм (Лондон, Англия), Динамо (Киев, Украйна), Лион (Франция), Айндховен (Холандия), Спортинг (Лисабон, Португалия), Брюж (Белгия), Селтик (Глазгоу, Шотландия).

А след като стана ясно, че и тази година "Лудогорец" ще играе в Шампионската лига, феновете на тима подготвиха нова песен за успеха на любимите си футболисти.