Безплатен базар за деца и ученици организират младите социалисти по случай първия учебен ден
Безплатен базар за деца и ученици организират младите социалисти по случай първия учебен ден / netinfo

С благотворителен базар за майки и деца на възраст от 2 до 10 години Младежкото обединение на БСП – Велико Търново ще отбележи 15 септември. Младите социалисти събират дарения за втори път тази година, като предишният базар беше по случай 1 юни и провокира голям интерес.  Още тогава младежите обещаха събитието да се повтори на есен.

Младежкото обединение се обръща с призив към великотърновци отново да подкрепят кампанията като донесат своите дрешки, играчки и ученически пособоя, от които не се нуждаят вече техните пораснали деца, за да ги получат младите майки и децата им в нужда.

Събирането на даренията започва в снек-бар в парк „Марно поле“. Всеки ден между 25 август и 5 септември там може да се оставят даренията. На 10 септември /събота/ 2016г. от 10:30 - 14:30 часа на същото място ще се проведе базарът.

„Не може да се опише с думи емоцията, която изпитахме на 1 юни. Толкова много усмихнати и благодарни майки и деца... Нямаме търпение отново да бъдем заедно, в навечерието на първия учебен ден, за да зарадваме повече семейства и да пожелаем „На добър час” на всички ученици”, каза Валерия Дончева, председател на МО на БСП-Велико Търново. Тя призовава повече великотърновци да се включат в инициативата с думите: „Нашите съграждани не веднъж са показали, че са съпричастни и солидарни към чуждите проблеми, вярвам, че отново ще бъдат!”