Възстановява се движението на 8 влака по линията  София – Копривщица – Карлово
Възстановява се движението на 8 влака по линията София – Копривщица – Карлово / Дарик архив

От днес се възстановява движението на осем пътнически влака, които се движат в железопътния участък София – Копривщица – Карлово, съобщават от БДЖ. Поради системен недостиг на локомотиви бяха направени промени в движението на някои пътнически влакове, като в посочения участък транспортното обслужване за клиентите на националния железопътен превозвач се извършва с автобуси.

Оптималното използване на наличните локомотиви налага ангажирането на алтернативен транспорт eдинствено за два пътнически влака, движещи се в посочения участък. Превозът с автобус на пътниците по целия маршрут на влаковете ще продължи до 15-и септември за следните влакове:

  • Пътнически влак № 30211, който се движи по маршрута Златица – Карлово;

  • Пътнически влак № 30114, който се движи по маршрута Карлово – София.

Припомняме, че “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД се ангажира със спешни ремонти на локомотивния си парк, гарантиращи безпроблемното спазване на разписанията от 15-и септември 2016 г. За тази цел транспортното дружество изпълнява план за действие, който осигурява срочния ремонт на необходимите локомотиви в рамките на следващите седмици.

Поради предварителното възстановяване на някои от ремонтираните локомотиви, движението на осем пътнически влака в участък София – Копривщица – Карлово ще бъде възстановено три седмици преди първоначално определения срок до 15-и септември.

Подробна информация за въведените промени пътниците могат да получат от гишетата „Информация” и билетните каси в най-близката гара, на националния информационен телефон 0700 10 200 или на официалната интернет страница.