Три големи пожара са гасили през изминалото денонощие варненските пожарникари, съобщиха от пресцентъра на полицията в крайморския град.

Около 20.35 ч. е получен сигнал за пожар в заведение. Огънят бързо е обхванал цялото заведение, като пожарът е възникнал в кухненското помещение.

При инцидента няма пострадали хора. Унищожени са 80 кв.м покривна конструкция, мебели и обзавеждане от заведението, електрически уреди и оборудване. От огъня са засегнати и три автомобила, паркирани в съседство.

В 20.25 ч. е получен още един сигнал за пожар в сухи треви на площ около 5 декара в землището на с. Константиново. Два противопожарни екипа са изпратени на място. Пострадали хора няма.

Изгоряла е дървена барака с площ около 20 кв.м, която се е запалила вследствие на запалената близо суха трева. Вероятната причина за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Около 13.45 ч. на тел. 112 е получен сигнал за пожар, възникнал в къща и сухи треви, намиращи се в местността "Сълзица". На място пет противопожарни автомобила са гасили огъня, който се разпространява бързо по трудно достъпен терен и при наличието на вятър. При инцидента няма пострадали хора, но са нанесени значителни материални щети.

Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение в електрически уред. Повече от 40 декара сухи треви и храсти са изгорели. Пожарът е загасен малко след 23.00 ч. като на място към момента има дежурен екип.

Източник на видеото: nova.bg