Дунав Русе картотекира Давронов
Дунав Русе картотекира Давронов / снимка:ФК Дунав

Нуриддин Давронов вече официално може да се състезава за "Дунав". Жълтата му карта и всичката останала необходима документация пристигна в уговорения срок от бившата Съветска република в Русе.

Това позволи на административния мениджър на русенския клуб Огнян Цветанов да придвижи с това процедурите в родната футболна централа в София днес.

"Всичко с документите е наред. Те бяха приети и може да се каже, че Давронов вече успешно е картотекиран в нашия клуб", съобщи Цветанов.

Така националът на Таджикистан ще може да е на разположение на треньорския щаб на "драконите" още за предстоящия мач от 5-ия кръг на Първа лига срещу "Черно море" на 27 август, събота, от 17 ч. в Разград.

Както вече съобщихме, Давронов подписа официално договор с русенския клуб преди седмица. Той е роден на 16 ануари 1991 г. в столицата на Таджикистан - Душанбе. Високият 180 см. дефанзивен полузащитник се е изградил като футболист в школи в столицата на своята родина, на Беларус - Минск и на Русия - в московския Локомотив.

 

Играл е в Сърбия и в най-добрия отбор в своята страна през последните години - "Истиклол", с който стига до финал за Купата на Азия. Давронов има и 39 мача и 6 гола за националния отбор на Таджикистан.