12 пожара гасиха в Пазарджишко за денонощие
12 пожара гасиха в Пазарджишко за денонощие / Дарик архив

Дванайсет пожара вилняха в Пазарджишка област през изминалото денонощие, съобщава говорителят на МВР Мирослав Стоянов. Всички инциденти са се разминали без жертви и пострадали хора, но са нанесли много големи материални щети.

 

Вчера преди обед в Панагюрище е получен сигнал за горяща складова база на частна фирма в Стрелча. На мястото са изпратени 2 противопожарни автомобила и дежурните смени огнеборци от Стрелча и Панагюрище. Унищожени са около 10 кв.м. покривна конструкция и част от съхраняваната вътре продукция. Спасени са останалата част от склада с инструменти, като и съседен склад, пълен със стока.

 

Около 17 ч. в Пещера е потърсена помощ заради пожар в район на Държавно горско стопанство в землището на Брацигово. Изпратени са два специализирани автомобила и един джип с общо 12 пожарникари, 12 служители от Пещера с 2 джипа и 10 жители от Община Брацигово. Пожарът е локализиран и потушен около 22.30 ч. Унищожени са около 2 декара борова гора и 59 декара сухи треви и храстова растителност.

 

По обед пък е пламнала къща във Велинград, стопаните подали сигнал на 112. Причината за инцидента е в неизправна газова бутилка използвана от обитателите на жилището.