Летни забавления в община Брегово
Летни забавления в община Брегово / Личен архив

Активен летен отдих осигуриха от Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни  деца в Брегово на подрастващи с особени прояви. „Всичко бе свързано с много игри и забавления“, каза за Дарик Лора Сурчелова, секретар на комисията. „За втора поредна година организираме летния отдих на децата, с които Комисията работи, заедно с  Центъра за работа с деца в Брегово.

В проявите можеха да се включат всички подрастващи. Нямаше възрастови ограничения, както и такива, свързани с това от кое населено място са децата, дали са от община Брегово или гостуват за летния период. Игрите на открито се организираха за месец и половина, в следобедните часове, по три пъти седмично. Избрахме като място на провеждане парка, защото е сенчесто и приятно в следобедните часове“, коментира Сурчелова.

Тя уточни, че през летния период в игрите на открито са били обхванати около 30 деца, като целта е била ангажирайки и децата с особени прояви, да им се покаже, че има и друг начин да се общува, освен чрез агресия. „А и за всички деца е важно да разберат, че таблета и телефона не са единственият начин да разнообразяват свободното си време.“

 

Заниманията са приключили през миналата седмица и всяко дете, участвало в игрите, е получило плакет с благодарност за приноса си в летните занимания.