Германското правителство с нова концепция за действие при терористични атаки
Германското правителство с нова концепция за действие при терористични атаки / Николай Колев

Правителството на Германия излиза пред гражданите на съюзната република с подробна концепция за действие в условия на заплахи от тероризъм, кибератаки и други атаки на съвременната война, пише германският вестник „Билд" в публикация, озаглавена „иновации срещу терористични атаки".

„Населението ще бъде задължено да поддържа наличност от хранителни продукти за 10 дни напред", се казва в съобщение на „Фарнкфуртер Алгемайне цайтунг". Обновената концепция трябва да бъде приета в сряда - 24 август.

Германците купуват оръжие заради заплахата от тероризъм

Според доклада, цивилното население в Германия трябва да е в състояние да се защити при необходимост, още преди да са започнали мерки от страна на правителството за гарантиране на адекватно снабдяване с храна, вода, енергия и пари в брой.

В текста, изготвен от Министерството на външните работи, се казва, че населението ще бъде задължено да поддържа наличие от 2 литра питейна вода за всеки член от семейството за пет дни напред.

Меркел: Тези, които сеят омраза и страх, виждат само омраза и страх

В дългата 69 страници концепция на германското правителство се казва още, че в аварийния план ще е посочена и необходимостта от надеждна алармена система, по-добра защита на конструкцията на сгради и достатъчен капацитет в системата на здравеопазването, пише „Фарнкфуртер Алгемайне цайтунг".

Също така ще е необходимо за органите на властта да бъдат осигурени сигурни места, откъдето да изпълняват функциите си, като въпросът в момента се обсъжда във Федералния съвет за сигурност.