Периодът, в който се намираме, е период на затъмнения. Полезно е да знаем какво представляват, съответно какво е добре и какво не е подходящо да се прави в това време.

Да припомним някои астрономични факти:

Земната орбита около Слънцето се нарича еклиптика. Пресечните точки на лунната орбита с еклиптиката наричаме лунни възли.

Когато пълнолунието за месеца се случи на определено разстояние от лунните възли, тогава го наричаме лунно затъмнение, а когато новолунието за месеца се намира в определена близост до лунните възли, това е слънчево затъмнение.

Те вървят едно след друго. В годината обикновено има два такива периода.

Планетата Уран изисква да бъдем смели и да отстояваме себе си

Затъмненията могат да бъдат частични и пълни, а в зависимост от това какви са, се определя силата, с която ни въздействат. Слънчевите затъмнения са по-външни и имат отношение към събитията около вас, а лунните са по-емоционални и дават вътрешно преживяване на темите, които ви засягат, които обаче понякога могат също да доведат до външни събития, създадени от вас самите.

Настоящият период

Според някои школи първото пълнолуние, което се случи на осемнайсти август в знаците Лъв-Водолей, има необходимата близост до възлите и това го прави лунно затъмнение.

Според други големи имена в астрологията, разстоянието не е достатъчно близко.

Но, така или иначе, последващите две: Новолуние в Дева на пъви септември и пълнолуние в Дева- Риби на шеснайсти септември, със сигурност отговарят на необходимите условия и са затъмнения.

Сексуалният темперамент според зодията

Целият период, през който те се случват, се нарича коридор на затъмненията и обхваща времето от осемнайсти август до шеснайсти септември.

Китайски работодатели отхвърлят кандидати за работа заради зодията им

Като цяло, затъмненията не са задължително нещо лошо и страшно, но при всички положения създават емоционално напрежение и промени в сферите(домовете), в които попадат в личния ви хороскоп и също така ако са в близост до ваши планети.

Вижте още във видеото