Мълния подпали покрив на къща
Мълния подпали покрив на къща / dariknews, архив

Два екипа на пожарната от Две могили и Русе са изпратени в 22 ч. снощи по сигнал за пожар в стопанска постройка в село Обретеник. Пожарът е обхванал и част от покрив на къща. Горенето е ликвидирано на площ около 120 кв.м. Не е допуснато разпространение на горенето към жилищната част на къщата. Няма пострадали хора. По информация от местното население, най-вероятно до запалването се е стигнало, заради паднала мълния.

Заради бурята вчера вечерта екипи са се отзовали за отстраняване на счупени клони на дървета, паднали върху пътното платно и пречещи на движението. Единият инцидент е станал в Русе, на ул. „Мъглиж“, а другият на ул. „Муткурова“.

По-рано през деня е получен сигнал за пожар в селскостопанска постройка в с. Кривина. Изпратени са два автомобила от пожарната в гр. Бяла. На място огнеборците установяват, че гори покрив на склад и помещения за животни.  Пожарът е потушен на площ от около 200 кв.м.  Няма пострадали хора и домашни животни.

 

След сигнал в 14:15 часа екип от РСПБЗН-Бяла е гасил пожар в суха трева в с. Джулюница. Запалването е било в необработваем двор на къща, чийто собственик е оставил огън без надзор.  Горенето е ликвидирано на площ около 4000 кв.м.