Втора жертва взе тежката катастрофа до Пловдив от тази сутрин
Втора жертва взе тежката катастрофа до Пловдив от тази сутрин / Dariknews.bg, архив

Втора жертва взе тежката катастрофа до Пловдив от тази сутрин, съобщиха за Дарик от полицията. Починалият е 45-годишен мъж, пътник в микробуса, който около 6,30 часа днес се удари челно с лек автомобил "БМВ" на входа на село Цалапица.

Както вече ви съобщихме, 53-годишен мъж загина, а други четирима бяха настанени в болница след тежката катастрофа. Сигналът за инцидента е получен тази сутрин около 6.30 часа на телефон 112.

По първоначални данни лек автомобил “БМВ” с бургаска регистрация навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в микробус “Форд Транзит”. На място загинал 53-годишен пътник от втория автомобил. Кръвна проба за алкохол е взета от 26-годишния водач на “БМВ”-то и 46-годишния шофьор на “Форд”-а.

От Университетска болница „Свети Георги“ съобщиха за Дарик, че пострадалите мъже при сблъсъка са откарани в лечебното заведение с тежки мозъчно-черепни и гръдни травми, фрактури, а единият от тях е с пробит бял дроб, заради счупени ребра.

Местопроизшествието е запазено и посетено от служители на РУ – Стамболийски. До приключване на огледа движението в района е затруднено и се регулира от полицейските служители. Продължава работата по изясняване на причините и обстоятелствата около тежката катастрофа.