Обсъждат възможностите на Общата селскостопанска политика на ЕС
Обсъждат възможностите на Общата селскостопанска политика на ЕС / Дарик Добрич

Дискусионен семинар „Устойчиво местно развитие чрез ОСП: възможности до 2020 г." ще се проведе в Добрич. Инициативата е част от информационната кампания "ОСП за устойчив растеж: Мисията възможна", изпълнявана от Сдружение Добруджанско аграрно и бизнес училище в партньорство с Висше училище по мениджмънт (ВУМ).

Семинарът е част от съпътстващата програма в рамките на XXIV-то издание на Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него". Той започва в 10.30 ч. и ще продължи до 18.30 ч. в административната сграда на Търговско-промишлената палата, зала 203.

Ще бъдат дискутирани реализацията на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз в периода 2007-2013 г., както и предприетите реформи, насочени към постигането на по-ефективна, по-справедлива и по-зелена ОСП в периода 2014-2020 г. Един от фокусите на форума ще бъде поставен върху икономическо развитие, задвижвано от общностите в рамките на ОСП през новия програмен период. Ще бъдат представени възможности за съживяване на живота в селските райони и възможности за биологично земеделие в българо-румънския трансграничен регион.

С форума се поставя началото на информационната кампания „ОСП за устойчив растеж: Мисията възможна" като целта е да се предефинира обществения дебат в българо-румънския трансграничен регион чрез насочване на вниманието към важните социални функции, които ОСП отрежда на земеделските производители.

За участие в дискусионния семинар са поканени представители на местни и регионални власти, регионални представителства на НССЗ, дребни фермери и собственици на селскостопански предприятия и други заинтересовани граждани от българо-румънския трансграничен регион.