Изкуство, нестандартни изживявания и „тишинавти” завладяват Беглика
Изкуство, нестандартни изживявания и „тишинавти” завладяват Беглика / netinfo

Приятна музика, работилнички по изкуства и занаяти, представления, изложби, нестандартни атракции с каяци и „тишинавти” – това обещава осмото издание на „Беглика фест”, което започва днес край язовир „Голям Беглик” и продължава до 28 август.

Към наименованието на традиционното събитие организаторите добавят „пробуждане”. Обещават празникът да бъде различен от досегашните седем, насочен към вътрешното пробуждане на съзнанието. Напомняне, че сме част от природата и трябва да спазваме нейните закони.

В сърцето на Родопите тази истина ще припомни „Беглишки нинджи”, приключенската отборна игра, която връща в спомените от книгите, отключва фантазията и изпитва тялото. Играчите се потапят в сюжет, включващ четирите стихийни елемента – Огън, Вода, Въздух, Земя, и, разбира се, петият елемент – Човекът.

Маrkandeya, Man of No Ego и Gene Keys България са само част от участниците, с които фестивалът тази година ще изследва темата за пробуждането на човека.

За малките има организирана „детска градина” сред беглишките поляни с приключенски елемент, място за игри и мечти без граници, за творчество в ателие „Мъхеста брада” в компанията на педагози. Възрастните пък могат да се включат в семинарите за здраве и самопознание, да се наслаждават на сценичните изяви, цирковите изпълнения или сами да се изявят на естрадата.

Гвоздеят на събитията е „Островът на тишинавтите“ - сетивно пространство-лабиринт, създадено от „Театър на сетиватa София“ специално за тазгодишното издание на фестивала.

Тишинавтите изследват Тишината съвсем буквално, затова "без думи" е задължително условие. Нужно е поне за час да се откаже от обичайния си (вербален) начин на общуване, и да се вгледа с поглед на изследовател в пространството наоколо и навътре...