Шестима пострадаха при пътни инциденти в Търновско през почивните дни
Шестима пострадаха при пътни инциденти в Търновско през почивните дни / netinfo

Шестима пострадаха при пътни инциденти през почивните дни, съобщават от Областната дирекция на МВР в старата столица. В събота около 18:45 ч., на пътя между Павликени и с. Върбовка, "Опел Астра", управляван от 34-годишният С.Ц. от с. Димча, поради несъобразена скорост не успял да спре автомобила навреме и се блъснал в прикаченото ремарке на колесен трактор.

Във возилото са пътували още мъж и жена на 59 и 57 години, както и момиче на 14 години. Мъжът и жената са прегледани и са с диагноза комоцио, без опасност за живота. На водача е съставен акт. Произшествието е обработено по административен ред.

Пак в събота, около 10:15 часа на третокласния път между Стражица и Велико Търново, автомобил ВАЗ с търговишка регистрация, шофиран от М.А. от с. Кестеново, излизайки от земен път отнел предимството на "Опел Астра", също с търговишка регистрация.

Лекият автомобил "Опел" междувременно блъснал странично другото превозно средство. Водачът М.А. и возещата се отпред 59-годишна жена са с травми на главата и са настанени за наблюдение във великотърновската болница.

Пътуващите в другото возило жена на 41 години и дете на 7 години от с. Асеново, са откарани и в болницата в Горна Оряховица за наблюдение, без опасност за живота. В Районното управление в Стражица е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343 от НК.