След поредно ПТП искат кръгово на „Априлско въстание“ и „Странджа“
След поредно ПТП искат кръгово на „Априлско въстание“ и „Странджа“ / netinfo

Общински съветник внася предложение до местната управа за изграждане на кръгово движение на кръстовището между бул. „Априлско въстание“ и ул. „Странджа“ в Разград.

Предложението на Калоян Монев от „Кауза Разград“ ще бъде представено на утрешното заседание на Постоянната комисия по транспорт. То идва след поредното пътно произшествие в този участък. Тази сутрин в 9,07 ч. на кръстовището между „Априлско въстание“ и „Странджа“ там са се сблъскали „Мерцедес“ и „Фолксваген Голф“. Пострадали при инцидента няма, само материални щети по двата автомобила – обясниха от ОДМВР-Разград.

Катастрофата обаче, както и близо двудневната авария в светофарната уредба на кръстовището, станаха повод за дискусия в групата на „Кауза Разград“ във Фейсбук. Аварията бе отстранена в 8,15 ч.  тази сутрин от служители на Общинско предприятие „Ремонтстрой“ – увериха от община Разград.

Като следствие от разговора в социалната мрежа за натрупаните проблеми около това кръстовище Калоян Монев оформи своето предложение.

В сигнала си той предлага на транспортната комисия „да вземе адекватни мерки за решаването му, в това число да обсъдите решение за изграждане на видеонаблюдение и кръгово движение на посоченото кръстовище. Настоявам за своевременно произнасяне и задължаване на общинска администрация да предприеме конкретни мерки. Ако се налага допълнително финансиране за изграждане на кръгово кръстовище, същото може да бъде предвидено в следващите изменения на бюджета или най-късно в бюджета на Община Разград за 2017г.“.

Заседанието на комисията по транспорт е утре, 23 август, от 14,30 ч. в зала 102 на община Разград, то е открито за граждани.