Грандиозно гейминг шоу събира играчи от цялата страна през септември
Грандиозно гейминг шоу събира играчи от цялата страна през септември / БГНЕС, архив
Грандиозно гейминг шоу събира играчи от цялата страна през септември
89160
Грандиозно гейминг шоу събира играчи от цялата страна през септември
  • Грандиозно гейминг шоу събира играчи от цялата страна през септември

Първото издание на Game Evolution ще се проведе през септември в София. В трите дни на турнира по електронни спортове, от 9-ти до 11-ти септември в зала „Арена Армеец”, се очакват над 15000 посетители. Един от организаторите е русенецът Венелин Кънчев.

Game  Evolution е изцяло нова концепция, която цели да обедини огромен брой от т.нар. "традиционни" спортове с все по-популярните електронни спортове, разказа пред Дарик Кънчев. Идеята е да се покаже на широката аудитория вълнуващ спектакъл, комбиниращ някои от най-забавните и популярни компютърни игри и интересна колекция от спортове като уличен баскетбол, хип-хоп танци, американски футбол и скейтборд.

Мероприятие от такъв тип бе организирано преди повече от 10 години в Русе, припомня Венелин Кънчев. След това в Русенският университет бе направен клуб по електронни спортове със съдействието на тогавашния ректор проф. Христо Белоев, а проф. Ангел Смрикаров става един от инициаторите за провеждане на този тип турнири в "Канев център". Силно русенско участие се очаква и сега на Game  Evolution, коментират организаторите.

В турнира ще се включат състезатели в шест игри. Counter Strike-Global Offensive, една от най-популярните League of Legends стратегическа игра, най-новата игра забавният 3D shooter Overwatch и нашумялата отново легендарна игра Warcraft III. На отделна сцена ще върви играта, която се играе с виртуални магически карти - Hearthstone. И последната е FIFA - виртуален футбол, който се играе на Playstation.

Предвижда се пред залата БФБ да монтира игрище за стрийт бол. Ще се изгради зона за скейтборд. Ще има и демонстрации по американски футбол. Вътре в „Арена Армеец” пък ще има дансинг, където ще танцуват хип-хоп  и брейк танцьори.

Повече за инициативата чуйте в прикачения файл. Ето какво разказа за турнира Венелин Кънчев пред Дарик.