Римейкът на филма "Бен-Хур" от 1959 г. реализира скромните 11,4 милиона долара от излизането си на 12 август, а "Отряд самоубийци" за трета поредна седмица е начело в бокс-офис класацията на Северна Америка, предадоха световните информационни агенции.

Тези първи резултати сочат, че "Бен-Хур" е един от най-големите провали на лятото, след като за заснемането му са били нужни около 100 милиона долара.Въпреки лошите отзиви на критиката "Отряд самоубийци" отбеляза впечатляващ дебют след излизането си на екран на 5 август, реализирайки 262,3 милиона долара.

Фенове на протест заради "мизерния" рейтинг на "Отряд самоубийци"

Третото място в класацията остава за комедията "Парти с наденички" с 65,3 милиона долара, а на четвърто се нарежда първият филм на режисьора Тод Филипс след трилогията "Ергенски запой" - "В голямата игра" с 14,3 милиона долара след премиерата си на 19 август.

Фентъзито "Кубо и пътят на самурая" се озовава на пето място, реализирайки 12,6 милиона долара - най-слабия първоначален приход за студиото за анимация "Лайка", което стои зад филми като "Коралайн и тайната на огледалото".

Източник: БТА