Автомобил с бебе, шофиран от непълнолетна, се преобърна в Габрово
Автомобил с бебе, шофиран от непълнолетна, се преобърна в Габрово / DarikNews.bg, архив

Липса на умения за управление на МПС и шофиране с несъобразена скорост станаха причини за пътен инцидент в края на миналата седмица в Габрово.

Според първоначалната информация две непълнолетни момичета - на 16 и на 14 години, взели ключа от семейния автомобил и се качили в него. Заедно с тях било и момиченце на 1 година. 16-годишната подкарала автомобила по ул. "Градище", но при спускане, на десен завой, изгубила контрол, автомобилът излязъл вляво извън пътя и се преобърнал. Непълнолетните и момиченцето са транспортирани от екип на ЦСМП в болницата, където са прегледани и след това освободени.

Само за един ден са подадени 10 сигнала за катастрофи

Водачите на МПС трябва да бъдат особено внимателни при застигане на пешеходци или велосипедисти, припомнят от полицията. При едно от произшествията, възникнали в Габрово в края на миналата седмица, пострада 44-годишен велосипедист. Инцидентът възникнал около 08:20 ч., петък, на кръстовището между ул. Д-р "Н. Василиади" и ул. "Станционна". Водачът на л.а. Фиат - 24-годишен мъж от Ловеч, при завиване надясно, блъснал движещия се пред него велосипедист. Пострадалият колоездач е настанен в МБАЛ-габрово с контузна рана на главата и комоцио, без опасност за живота.