Времето на 22 август: Седмицата започва с валежи и гръмотевични бури
Времето на 22 август: Седмицата започва с валежи и гръмотевични бури / DarikNews.bg, архив

В сутрешните часове в понеделник ще е слънчево. Около и след обяд над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и по-късно през деня на много места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури.

Ще има и градушки. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и с него в страната ще започне да нахлува хладен въздух. В Източна България през целия ден ще се задържи слънчево, около и след обяд - горещо. Максималните температури ще са от 28-29 градуса в западните райони, до 31-36 градуса в останалата част от страната. Привечер и през нощта срещу вторник валежи и гръмотевици ще има и в Централна и Североизточна България.

Септември идва с високи температури и почти без валежи

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца.

Над планините денят ще започне със слънчево време. Около и след обяд над масивите в западната половина на страната ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра - около 15.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 30-33 градуса. Температурата на морската вода ще е около 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg