Пушек и руини останаха от бившите тютюневи складове
Пушек и руини останаха от бившите тютюневи складове / Дарик архив

Пожарът, в който изгоряха бившите тютюневи складове на Пловдив, е бил потушен снощи около 3.00 часа, съобщиха за Дарик от пожарната. Ситуацията е нормализирана. На място са няколко екипа огнеборци. Има и служители на реда, районът е отцепен.

До последно живущите наблизо наблюдаваха обстановката, притеснени огнената стихия да не засегне домовете им. Електрозахранването е възстановено.

Над девет часа е продължило гасенето. От огъня са спасени спортен център и още един склад с бали тютюн.

Вчера следобед целият наличен ресурс на пловдивската противопожарна служба беше мобилизиран в гасенето на пожара, възникнал в една от емблемите на града - бившите тютюневи складове. Сигналът за горяща покривна конструкция е получен малко преди 15.00 часа. Седем екипа огнеборци се опитваха да се справят с огнената стихия. На място бяха 30 пожарникари и два екипа на полицията.

Няма данни за пострадали.

Пожарникарите работеха от двете страни на складовете. Районът беше задимен, носеха се сажди и силна миризма. Щетите са значителни. Все още не са изяснени причините за възникването на огнената стихия. Предположенията са за запален огън от клошари или умишлен палеж.