Светлинна феерия на брега на Каварна (СНИМКИ)
Светлинна феерия на брега на Каварна (СНИМКИ) / Дарик Добрич, Валентина Добринчева

Огнена фиеста Чиракман 2016" събра стотици хора на плажа в Каварна снощи. Дошлите да наблюдават фойерверките изпълниха малката буна, голяма част от брега и всички околни заведения. Всичко започна в 20.00 ч. със загряващи танци с DJ Роско. Гости на вечерта бяха Deep Zone Project и Нелина. Те изпълниха популярни български песни и няколко свои композиции.

За разлика от предишните издания на Фестивала на фойерверките, този път сцената с изпълнителите бе разположена на края на буната, а зарята се изстрелваше в подножието на Чиракмана и осветяваше малкия залив, пръскайки красиви ефекти върху водата.

Светлинната феерия избухна в 22.15 ч. и продължи повече от 10 минути, предизвиквайки овации и възгласи. Бяха показани десетки видове фойерверки с различни цветове и форми, като финалът бе с красив златен сняг от искри, обсипал цялото небе.

Феерията на земята се съчета и с изгрева на луната над скалите в другия край на каварненския плаж.

След фойерверките, публиката видя Метин Енимехмедов - победител от риалити формата "Танцувай с мен", заедно с група танцьори, преоблечени като герои от Междузвездни войни, които разиграха в танц сюжети от филма.