Резервите на Лудогорец биха Монтана, Кешеру с гол от центъра
Резервите на Лудогорец биха Монтана, Кешеру с гол от центъра / Радка Минчева

Макар и в нетрадиционен състав, шампионът Луодгорец стигна до лека и комфортна победа над аутсайдера Монтана на своя стадион. Разградчани надделяха с 2:0, въпреки че всичките им звезди, само с леки изключения, си почиваха, за да събират сили за важната битка с Виктория Пилзен от плейофите в Шампионската лига.

Още в 4-та минута Славчо Шоколаров ознаменува дебюта си с гол за "орлите", а с куриозно попадение малко след почивката Клаудиу Кешеру сложи точка на спора срещу безпомощния, безидеен и тотално беззъб съперник.

Иначе наставникът на шампионите Георги Дерменджиев беше избрал, меко казано, експериментален състав. От звездите на разградчани титуляри бяха само Сисиньо, Кишада и Кешеру, а сред 11-те личаха имената на младите Преслав Петров и Светослав Ковачев, както и на дебютанта Славчо Шоколаров.

Именно последният, който имаше и рожден ден навръх мача, отбеляза по подобаващ начин празника и дебюта си. Само четири минути след началото на битката Жуниор Кишада го изведе зад защитата и той със слаб, но добре насочен удар прати топката покрай вратаря Христо Иванов и откри резултата - 1:0.

Това беше попадението, което "орлите" търсеха от самото начало и с оглед лесния начин, по който достигнаха до него, понамалиха оборотите след това. Монтанци, въпреки изоставането, рядко поглеждаха напред.

Единствено Маркиньос и Стивън Петков тормозеха младата защита на шампионите, но усилията им не доведоха до абсолютно нищо и вратарят на домакините Милан Борян скучаеше в тези минути.

Кешеру пък се опитваше да тормози противниковата отбрана, но и той нямаше успех в начинанията си. Аристократичността в действията на домакините можеше да бъде наказана в 24-та минута, когато монтанци отправиха най-добрия си удар към вратата на Борян. Изстрелът на Маркиньос обаче мина на сантиметри встрани от гредата.

Монотонното темпо се запази и след това, гостите рядко разчитаха на нещо смислено напред и пробваха далечни удари или само такива от статични положения. Лудогорци пък не си даваха много зор.

И все пак те можеха да убият всичко като интрига в 35-та минута, когато Витиня намери Жуниор Кишада на 2-3 метра от голлинията, но бразилецът стреля твърде слабо и точно в краката на Христо Иванов, пропилявайки положението.

Малко след това Клаудиу Кешеру претендираше за дузпа, но реферът не даде нарушението. Така почивката дойде само при гол аванс на шампионите.

Втората част не промени по никакъв начин статуквото на терена. Домакините бяха лежерни, а гостите - беззъби. А всичко като интрига в този мач приключи в 54-та минута, когато шампионите вкараха втория си гол.

А той беше повече от куриозен. Тогава Клаудиу Кешеру реши да прехвърля стража на противника почти от центъра. Топката летеше слабо и Христо Иванов искаше да я улови, но изключително левашки и нескопосано я плесна във вратата си за 2:0.

След това попадение всичко в този мач беше ясно. Лудогорец доиграваше мача с мисъл за предстоящия реванш с Виктория в Пилзен от плейофите на Шампионската лига, а Монтана не знаеше как да реагира.

Единствените шансове бяха само за домакините, но Игор Пластун с глава стреля на сантиметри над гредата, а в 71-та минута гол на Кешеру беше отменен. Румънецът беше в засада, когато получи топката в наказателното поле от младия Денислав Александров и реферът не призна това попадение.

До края мачът се доиграваше в доста бавно темпо и в крайна сметка повече попадения не паднаха. Най-близо до поразяване на целта беше Цветелин Чунчуков в 89-та минута, но ударът му с глава мина на сантиметри встрани от вратата.

Така Лудогорец се поздрави с втората си победа от трите си мача в Първа лига и с 6 точки се катери в класирането. Монтана пък е със скромната една точка в актива си и все още не е отбелязал гол от началото на сезона.

Още снимки ето тук.