Пожарът на тютюневите складове се разпространи, гори нова сграда
Пожарът на тютюневите складове се разпространи, гори нова сграда / netinfo

Още една сграда се е запалила при пожара, в който изгоряха три от бившите тютюневи складове на Пловдив. Това съобщи за Дарик говорителят на противопожарната служба инсп. Цветан Дешев.

Предполагаемата причина е излезлият вятър, който е прехвърлил искри и е подпалил сградата. Тя се намира срещу помещението на „Тотал спрот“, което беше загасено по-рано. Там горя женската съблекалня. Полицията е отцепила нови улици в района. Дарик научи, че много от домакинствата са се запасили с туби с вода или са приготвили маркучи, за да се включат при евентуално разрастване на пожара. Някои семейства са поливали покриви и фасади на сгради, за спиране на пътя на евентуални прииждащи пламъци.

За живеещите в района притесненията са наистина големи, не само заради опасността пожарът да се разпространи в квартала, но и от стреса, който предизвиква срутването на греди и цели стени от горящите сгради.

Изгоряха три от тютюневите складове в Пловдив (СНИМКИ)

Като цяло пожарът, който изгори четири от бившите тютюневи складове на Пловдив, вече е овладян. Тлее гредоредът на вътрешната конструкция на сградите. Пожарникарите са на място и потушават пламъците.

Пожарът на тютюневите складове се разпространи гори нова сграда
netinfo

Днес по-рано целият наличен ресурс на пловдивската противопожарна служба беше мобилизиран в гасенето на пожара, възникнал в една от емблемите на града - бившите тютюневи складове. Сигналът за горяща покривна конструкция е получен малко преди 15.00 часа. Седем екипа огнеборци се опитваха да се справят с огнената стихия. На място бяха 30 пожарникари и два екипа на полицията.

Живущите наоколо и намиращите се в близост до инцидента граждани бяха евакуирани. Няма данни за пострадали. Районът е отцепен от екипи на полицията.

Огнеборците работеха от двете страни на складовете. Районът беше задимен, носеха се сажди и силна миризма. Щетите от пожара се очаква да са значителни. Все още не са изяснени причините за възникването на огнената стихия. Предположенията са за запален огън от клошари или умишлен палеж.

Пожарът на тютюневите складове се разпространи гори нова сграда
netinfo

Очаквайте подробности.