Бедствено положение в Харманлийско заради голям пожар
Бедствено положение в Харманлийско заради голям пожар / DarikNews.bg, Живка Тодорова

Бедствено положение за харманлийските села Дрипчево и Изворово обяви кметът на общината Мария Киркова заради огромен пожар между тях.

По искане на хасковския областен управител Станислав Дечев в гасенето утре рано ще се включат и военни от хасковското военно формирование.

Огън от небрежност унищожи над 100 дка гори в Коркина и Ваксево

На мястото на пожара е съсредоточена противопожарна техника от цялата Хасковска област. Изпратени са и всички екипи и техника на държавните горски стопанства от Югоизточното държавно горско предприятие. На терен работят десетки пожарникари и горски, служители на община Харманли, доброволци от близките села.

Операцията по овладяване на огнената стихия се следи от областния управител Станислав Дечев. На мястото на пожара вече пристигнаха гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението", и инж. Пейо Върбанов, директор на Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен.

Действията на пожарникарите се командват от директора на областната противопожарна служба Николай Вълчев. На място кметът на Харманли Мария Киркова създаде и кризисен общински щаб, който работи по пресичане на разпространението на пожара и уведомяване на местното население, с цел предотвратяване на нещастни случаи или готовност за евакуация.