„Дунав“ не прости и на „Локо“ ГО в Пловдив
„Дунав“ не прости и на „Локо“ ГО в Пловдив / netinfo

„Дунав“ победи с 2:1 като гост „Локомотив“ Горна Оряховица в мач от четвъртия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион „Локомотив“ в Пловдив тази вечер.

„Железничарите“, които също като русенския тим домакинстват в друг град, очаквайки необходимия ремонт на своя стадион, започнаха по-добре. Те бяха по-активни в началото, но трудно стигаха до чисти голови положения, като в повечето случаи техните атаки бяха неутрализирани от дунавската отбрана. Така за първата част горнооряховският тим регистрира само 1 удар в рамките на вратата на съперника.

За сметка на това гостите от Русе записаха четири удара в рамката, защитавана от Стефано Кунчев. Най-опасните бяха стрелби на Ивайло Раденцов и Юлиан Ненов от преки свободни удари, както и засечена топка след центриране от ъглов удар, която Кунчев успя да избие.

Веднага след подновяването на играта Михаил Милчев и Юлиан Ненов създадоха първите положения за отбелязване на гол.

Така логично се стигна и до попадение. Ивайло Раденцов бе фаулиран в 54-ата минута на около 20 метра от противниковата врата. Антон Огнянов стреля и прати топката в горния десен ъгъл за първия си гол с небесно синята фланелка.

„Железничарите“ опитаха веднага да отговорят, но опитният бранител Атанас Атанасов изчисти пред голлинията след разбъркване в дунавското поле.

В 60-ата минута русенският капитан Диян Димов бе близо до второ попадение за своя тим, но Кунчев отрази неговия изстрел. Три минути по-късно гол на Ненов бе отменен заради засада.

Така логично в 66-ата минута се стигна и до 2:0 за „драконите“. Мирослав Будинов стреля силно от границата на наказателното поле и Кунчев не успя да отрази по най-добрия начин топката, която влезе в мрежата.

До края домакините така и не намериха верния път към дунавската врата, а за сметка на това русенският тим изпусна на няколко пъти да направи победата си класическа.

Така „Дунав“ отново се върна временно на върха в класирането в Първа лига с актив от 10 точки след записаните преди това – равенство 0:0 с „Верея“ Стара Загора в Разград и победи над „Нефтохимик“ в Бургас с 2:1 и над „Пирин“ Благоевград с 1:0 на „Лудогорец Арена“.

В следващия кръг русенският отбор посреща временния лидер допреди началото на чевъртия кръг „Черно море“ Варна на 27 август, събота, от 17 ч.

„Дунав“ Русе: Мартин Луков, Искандар Джалилов, Михаил Милчев, Тейнур Марем, Атанас Атанасов, Ивайло Раденцов (85 мин. - Петър Патев), Диян Димов, Юлиан Ненов, Антон Огнянов (67 мин. - Николай Колев), Васил Шопов (72 мин. Спас Георгиев), Мирослав Будинов.