Марселиньо - №1 по асистенции в Шампионска лига
Марселиньо - №1 по асистенции в Шампионска лига / netinfo

Футболист от „Лудогорец“ оглавява класацията на УЕФА за голови асистенции в квалификационната фаза на Шампионска лига.

В петте изиграни досега мача на българския шампион Марселиньо е подал 4 пъти за отбелязване на гол. Толкова са и асистенциите на Лудвиг Аугустинсон от ФК“Копенхаген“. След тях с 2 асистенции е Рахим Стърлинг от „Манчестър Сити“.

Друг футболист на „Лудогорец“ пък е №2 в класацията на голмайсторите. Вандерсон е с 4 попадения, четирима играчи са с по 5 на първа позиция.

Друг от бразилците с българаски паспорти Джонатан Кафу е сред най-фаулираните футболисти на този етап от турнира. 14 са нарушенията срещу него, което му отрежда трето място в тази класация, 17 са фаловете срещу Стоянович от „Динамо“-Загреб.

На страницата на УЕФА има и класация на отборите с най-много победи. Четири от 56-те тима, който имат участие в предварителните кръгове, с по 4 победи и 1 равенство – „Копенхаген“, „Лудогорец“, „Динамо“-Загреб и „Залцбург“. Няма отбор с 5 победи.

Мачът на „Лудогорец“ с „Цървена звезда“ в Белград пък е сред срещите с най-много вкарани голове. По 7 са попаденията в мачовете: „Селтик“ – „Апоел Беер Шева“ 5:2 и „Олимпия“-Любляна“ – „Тренчин“ 3:4. Освен в балканското дерби 6 са головете и в мача „Копенхаген“ – „Крусейдърс“ 6:0.

Марселиньо  №1 по асистенции в Шампионска лига
netinfo