Правят безплатно компютърно обучение за младежи
Правят безплатно компютърно обучение за младежи / ThinkStock/Getty Images - архив

Безплатно обучение за младежи до 29 години ще се проведе в Монтана. Обучението е по Информационни и комуникационни технологии и е организирано от СНЦ „Младежки СевероЗапад“. Курсът е от 22 до 26 август в компютърната зала на Регионална библиотека „Гео Милев“ в областния град.

Това е четвъртото издание на курса, в който могат да се включат всички млади хора, които проявяват интерес към компютрите и искат да придобият допълнителни знания и умения за работа с текстообработващи програми, различни приложения, таблици, формуляри и презентации.

В рамките на курса ще бъдат обучени 10 младежи. Курсът ще води Сибил Бойчев – координатор на СНЦ „Младежки СевероЗапад“ и управител на НСНЦ „Младежки Глас“ – клон Монтана. Завършилите обучението ще получат и сертификати за успешно преминат курс.

Партньори по проекта са още Регионална библиотека „Гео Милев“, Дирекция „Бюро по труда“ - Монтана, Общински младежки дом и Младежкия медиатор на Община Монтана – Виолина Каменова.

Електронно заявление за включване в обучението може да бъде попълнено на адрес: www.msz-montana.ml. Всички желаещи да участват в курса могат да заповядат и да се запишат и на място в компютърната зала на Регионална библиотека „Гео Милев“ на 22 август от 09:00 часа.