Как да си успешен, когато не е лесно
Как да си успешен, когато не е лесно / netinfo

У нас има десетки компании, които оперират в т.нар. небанков сектор, който продължава да се развива и да бележи ръст през последните години. Това ни накара да погледнем повече в детайлите и да открием един от открояващите се и успешни примери в индустрията на микрокредитирането. Любопитството ни породи една сравнително млада компания, която за четири години успя да се утвърди като една от водещите вериги от финансови центрове в страната. Но какво всъщност стои зад нейните постижения?

През 2012 г., в периода след финансовата криза, редица фирми все още срещат затруднения, като някои дори престават да работят. Други обаче, търсят и откриват нови възможности. Към тях спада и финансовата институция Вива Кредит. Тя е една от малкото компании у нас, осмелили се да започнат дейност в труден период. Тогава потребителите изпитват остра нужда от парични средства за спешно покриване на определени потребности, както и бърз и улеснен достъп до финансиране. Това предопределя и бизнес насоката на дружеството - разработване на удобно решение за хората, осигурявайки им облекчени условия при кандидатстване за кредитиране и бързо одобряване. От компанията навлизат в небанковия сектор, но с различен бизнес модел - предоставяне на заеми в собствени финансови центрове. Вива Кредит започва своята дейност с едва 4 офиса в гр. София и скромен екип от 12 души, но и с амбицията за бързо разрастване. Още от началото дружеството се ангажира в добро обслужване, прозрачни условия и професионално консултиране на хората. Всичко това допринася за привличането на много нови клиенти на финансовата институция.

Вива Кредит успява бързо да разшири мрежата си, като навлиза в по-големите градове на страната. През 2013 г. тя вече разполага с повече от 20 финансови центъра, като работи усилено и по изграждането на партньорска мрежа. Това е периодът, когато институцията започва да предлага на клиентите възможност за кредитиране от 100 до 1 500 лева и изцяло on-line, една от силните иновации на компанията тогава.

Благодарение на своята клиентско-ориентирана политика и отговорно кредитиране, Вива Кредит успява да се утвърди като ценен партньор за хиляди потребители в страната. За четири години компанията се превръща в една от разпознаваемите и водещи в своята индустрия. Дружеството се фокусира изцяло върху продукти, насочени към потребители, които по една или друга причина не ползват традиционно финансиране, имат необходимост от средства и не искат да чакат. В момента клиентите на компанията могат да се възползват от кредит в размер от 100 до 200 000 лв. при облекчена процедура на кандидатстване и избор от двуседмични или месечни вноски за отделните продукти.

Хора с различен социален, професионален и финансов статус ползват продуктите и услугите на Вива Кредит. Финансирането, което получават от компанията е за различни цели - покриване на моментна липса на средства, кредит до заплата, задоволяване на спешна потребност, обединяване на задължения и други.

Понастоящем компанията оперира с развита мрежа от 55 собствени финансови центъра и има присъствие в партньорска мрежа с над 100 локации в страната. Формулата на успеха може да се търси в правилния бизнес модел, принципите за отговорно финансиране, както и качественото обслужване и професионалното отношение към клиентите от над 160-те служители на Вива Кредит.

Финансовата институция Вива Кредит е положителен пример за това, че с амбиция, предприемачески дух и постоянство, както и с клиентско-ориентирана политика, може да се преодолее всяко едно бизнес предизвикателство. Защото дейността на Вива Кредит е не просто бизнес, а много повече.

Контакти:
Гр. София
ул. "Стефан Стамболов" № 6, офис 4-5
Тел.: 0700 45 245
Е-Мail: info@vivacredit.bg