Съпругът на Мейзер с двойна примка около врата
Съпругът на Мейзер с двойна примка около врата / Фейсбук

Съпругът на Анита Мейзер се опитал да скъса с мускулите на врата си двойна примка и това било фатално за живота му. Това заявила в показанията си скандалната миска, която е обвинена в убийство по непредпазливост на мъжа си Николай Димов. Новите подробности да смъртта на културиста разкри адвокатът на Мейзер Олег Атанасов пред вестник „Труд“.

Анита Мейзер: Обичам мъжа си, навлизам в климакса и полудявам

Според защитника миската правила опити да го убеди да спре със силовите упражнения, но той настоявал. Първо двойката надянала на ръцете и краката на Димов т. нар. свински опашки, които вече са известни като мейзерки. Така завързан мъжът успял да скъса първата стяжка на врата си и искал да продължи с втората, но се стигнало до трагичното задушаване. Доказано е, че няма умисъл в причиняването на смъртта на културиста и че тя е настъпила вследствие на задушаване, каза още адвокатът. В четвъртък защитата на Анита Мейзер е внесла обжалване на решението на Варненския окръжен съд, който в сряда й наложи арест.

Адвокатът на Мейзер: Слагането на свински опашки е било по взаимно съгласие

Прокуратурата повдигна обвинение за убийство по непредпазливост. Ако бъде призната за виновна, Мейзер я заплашва затвор от две до осем години. Срещу нея има и второ обвинение – за предложен подкуп от 30 000 евро на полицаи, за да не бъде задържана.

Приятел на убития Николай за Анита Мейзер: Бившите проститутки цял живот са проститутки

Според всички приятели и близки на починалия Николай Димов той е бил упоен и удушен. Все още не са готови резултатите от съдебно-химическата експертиза, които ще дадат някои отговори по казуса.

Чухме вече 1000 версии за убийството на брат ми.Ще изляза с официално съобщение да спрат спекулациите с името му, защото той беше един скромен и честен човек . Това заяви за „Труд „сестрата на Николай -Милена Димова, която е общински съветник във Варна, първи мандат. Разликата между двамата е 1 година и 8 месеца.

Майка му и сестра продължават да са в шок от трагедията с Николай, а и до момента официално  никой не е им е съобщил за причината за смъртта му. Полицай ги е информирал първи на 14 август, че Николай е мъртъв. Милена Димова се обадила на Анита Мейзер, която й казала, че брат й е прострелян, а по-късно на майка му- че сам се е обесил и е затворила телефона.

Милена Димова опроверга и последните версии, излезли от показания на Мейзер, че брат й  щял да има нови работодатели в Латинска Америка, на които искал да се хареса и затова тренирал с въпросните свински опашки. Тя твърди, че Николай е имал постоянен трудов договор с голяма компания за лимузини в Лас Вегас, на която дори станал рекламно лице преди да се върне във ваканция в България. Самият той в интервю от Америка за  сайт Yep.bg казва преди да се прибере , че работи в голяма компания, работата му е свързана с много известни личности-певци,диджеи и артисти от Холивуд.